Παρά τον βροχερό καιρό, μέγα πλήθος και μέγα πάθος επικράτησε σήμερα στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση, για τον απολογισμό της δημοτικής αρχής, στην κεντρική πλατεία του Θέρμου με ομιλητή τον Δήμαρχο κ. Σπύρο Κωνσταντάρα.

Στην ομιλία του, αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτεύχθηκε τα 9 χρόνια της δημαρχιακής του θητείας, ενώ ευχαρίστησε από βήματος όλους τους προκατόχους του, τους συνεργάτες του, τους φορείς της πόλης και τους πολίτες.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα, στο νέο Λύκειο Θέρμου, στο Γυμνάσιο που ανακατασκευάστηκε, στις αθλητικές υποδομές, στην επαναλειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στις κοινωνικές δομές που δημιουργήθηκαν επί της θητείας του όπως το ΚΔΑΠ, το Κέντρο Κοινότητας, το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, τον εκσυγχρονισμό του Παιδικού Σταθμού και τη δημιουργία Βρεφικού Τμήματος. Αναφέρθηκε στην έναρξη του μεγάλου έργου της Κατασκήνωσης στην Αγία Σοφία, στον προγραμματισμό για το Συνεδριακό Κέντρο στο Πετροχώρι , στο κλειστό γυμναστήριο, στις μελέτες για την δημοτική οδοποιΐα σε όλη την επικράτεια του Δήμου από το πρόγραμμα «ΤΡΙΤΣΗΣ», στη συντήρηση των οδών Αγρινίου-Θερμου και Ναυπάκτου-Θέρμου.

Κεντρικός στόχος της δημοτικής αρχής είναι να χρηματοδοτηθούν νέοι αυτοκινητόδρομοι προς τη Ναύπακτο και το Αγρίνιο, το οποίο αποτελεί πάγιο αίτημα όλων των δημοτικών αρχών μέχρι σήμερα. Τόνισε, επίσης, ότι ο Δήμος έχει ανάγκη και αλλά έργα που ενισχύουν την βιωσιμότητα του Δήμου και κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα του πολίτη, ενισχύουν την τουριστική και οικονομική προβολή.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε, μάλιστα, στην ένταξη του Κέντρου Υγείας Θέρμου, στο Ταμείο Ανάκαμψης με 1,5 εκατομμύρια ευρώ, στην ένταξη αρδευτικών έργων στο ΥΔΩΡ 2.0 με ποσό 5,5 εκατομυρίων ευρώ, στη δημιουργία μικρού φωτοβολταϊκού σταθμού σε οικόπεδο του Δήμου στην Κάτω Χρυσοβίτσα που θα μηδενίσει το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας όλων των αντλιοστασίων άρδευσης, στην τοποθέτηση μέσω του ΠΑΑ καινούργιων αντλιοστασίων στο ΤΟΕΒ Αβαρίκου-Ανάληψης. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση στην Λίμνη Τριχωνίδα, μέσω της οποίας θα αναδειχτούν το περιβάλλον, τα βυζαντινά μνημεία της περιοχής, το μνημείο της αντίστασης στη Μυρτιά, το μοναστήρια, θα γίνουν ποδηλατικές διαδρομές περιμετρικά της λίμνης, δρόμος προσπελασιμότητας από Πετροχώρι-Φωτμού -Λουτρά Μυρτιάς και δρόμος ήπιας κυκλοφορίας έως Σιταράλωνα.

Τέλος, ζήτησε μία καθαρή εντολή στις εκλογές της Κυριακής της 8ης Οκτωβρίου, ώστε ο Δήμος να συνεχίσει την ανοδική του πορεία και να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο με ένα νέο χωροταξικό στην αυτοδιοίκηση που πρέπει να αποφασίσει η κυβέρνηση, για να προσαρτηθούν όμορες κοινότητες που επιθυμούν την συνένωση, οι οποίες έχουν διαπιστώσει, ότι ο Δήμος Θέρμου ακολουθεί το δρόμο της ανάπτυξης και της υλοποίησης δράσεων και υποδομών που οδηγούν τον τόπο μας σε ένα καλύτερο αύριο.

#ΜΑΖΙ_Συνεχίζουμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *